Home » Af Johanne, Løbesedlen

Efter-hva-for-noget?

6/1 2011 Ingen kommentarer

For et halvt år siden fik jeg et uforskammet brev fra min bank, hvor de skrev “Inden din næste fødselsdag, hvor du fylder 30 år, skal du beslutte, om du ønsker at spare op til efterløn.” som jeg bare arkiverede lodret. For hvad bilder de sig ind, at påpege, at jeg nærmede mig the big 3-0?! Og det der med efterløn skænkede jeg ikke andre tanker, end at det var ikke mig. Det var noget voksne mennesker gjorde, ergo overhovedet ikke mig.

Så vågnede jeg op med Lars Løkke 1. januar, og udover at han ikke rigtig er en mand man har lyst til at vågne op sammen med, så orker man endnu mindre at han kækt taler om store ting, mens man ligger og prøver at samle resterne af sig selv sammen på sofaen efter nytårsaften.

Jeg indrømmer, at jeg slog væk fra Lars (alligevel plus point til ham for at man bare kunne zappe væk – en feature mange mænd mangler), for jeg magtede ikke alt det der snak om voksne ting så tidligt på dagen, så tidligt på året.

Så det var først mandag, da jeg kom på arbejde, at det gik op for mig, hvad Lars havde prøvet at sige til mig. Eller i hvert fald, at det måske var noget jeg skulle have en mening om – for alle andre gik jo gevaldigt op i det. Også selvom det var første dag på arbejde efter nytår, hvor vi jo bare skulle have slappet lidt af, drukket lidt kaffe og ønsket hinanden godt nytår.

Så jeg sad og tænkte over det der efterløn, og kom egentlig frem til, at jeg stadig ikke kunne svinge mig op til det. For jeg er jo helt dømt ude af det. Jeg får ikke en del af den kage; det løb er kørt – og så sad alle eksperterne og sagde, at fordi jeg er så ung, så kommer jeg nok først på pension når jeg er 73. Skide tak.

Men hvad er det så vi går så meget op i med det der efterløn? Hvorfor skal det afskaffes? Hvorfor er det et issue, hvis dem der vitterligt er slidt ned alligevel bliver sat i en pulje for sig, og bliver taget hånd om? Er det så ikke bare en storm i et glas vand? Eller sagt på en anden måde; er det ikke bare valgkampen der er skudt i gang?

Jeg er som udgangspunkt for at minimere og rydde op i alle de overførselsindkomster vi efterhånden har her i Danmark, og jeg er på sin vis også for at afskaffe efterlønnen, hvis dem der virkelig er slidt ned stadig får lov til at gå pension tidligere og sørget for – og det siger de jo. For mig lyder det derfor som om, at der ikke vil ske de store ændringer, for dem efterlønnen alligevel var tiltænkt. Så hvad er det vi er så ophidsede over, og går så meget op i? Altså udover det åbentlyse; at starte en valgkamp og have føringen fra start af, ved at sætte dagsordenen?

Correct me if I’m wrong – men ellers synes jeg mest bare at det var et billigt trick af Lars, at åbne ballet mens vi lige lå og sov så godt på sofaen.

Related posts:

En rådden banan til salg
En ulykke kommer sjældent alene
»It was awful tastin' medicine. But I guess the patient needed it«
Share

Skriv en kommentar!

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Du kan også abonnere på kommentarerne via RSS.