Home » Af Cathrine, Fodbold, Kultiva2eren

Hvad siger I til at kalde Kaká for humlebien og Jon Dahl for Buster?

23/6 2010 2 kommentarer

Det her handler om fede øgenavne. Noget der er en lang sportslig tradition for, men som det her VM efter min mening godt kunne dyrke lidt mere. I det selskab, jeg var i forleden, døbte vi meget passende Rommedahl for “Rommeren” (jeg er sidenhen blevet forslået “romkuglen”…?), og der er på en eller anden måde en rar intimitet, og i hvert fald noget umiddelbart billedskabende, når du er på kælenavn med folk.

Der er imidlertid andre sportsbrancher end fodboldens, der er langt mere kreative med øgenavnene, og hvor der i reglen også er mere potens over dem. Ta‘ fx den amerikanske (ja, hvor ellers?) basketball liga NBA.
Charles Barkley bliver blandt flere muligheder kaldt for “The Human Refrigerator” eller “The Flying Coke Machine”. Vince Carter for “Half Man Half Amazing”. Ric Cobb for “The Elevator Man”. Kobe Bryant for “Black Mamba” (Noget han efter sigende selv skulle have fundet på og derefter udbredt). Og så er der noget med babyer og chokolade: Vi har en “Fall Back baby” i Dick Barnett og en “Big Baby” i Glen Davis. En “Chocolate Thunder” i “Darryl Dawkins” og en “White Chocolate” i Jason Williams. Darko Milicic bliver kaldt for “The Human Victory Cigar”. Mindst tre går under tilnavnet “The Horse” Og jeg kunne blive ved og ved…‘Borgmesteren’, ‘Svaret’, ‘Dommeren’, ‘Postmanden’…Opfindsomt og ganske underholdende.

Der bliver straks mindre entertainment over det, når vi vender tilbage til fodbolden. Bendtner lader godt nok som om, han er et engelsk bombefly af navnet “B52”. Beckham bliver i Posh’es selvbiografi tillagt det flertydige “Goldenballs”. Og Rooney har selvfølgelig fået det lidet flaterende tilnavn “Schreck” (Er det bare mig, eller er det totalt ærgerligt, at det ikke er Rooney, der hedder Beckham? – Det kunne have resulteret i det helt oplagte “Schreckam”).
Michael Laudrup blev i sin tid kaldt for “The Great Dane” og Beckenbauer naturligvis for “Der Kaiser”. Nej, så er der straks mere svung over Erik Bo Rasmussens “Røde Romario” (Fordi han er rødhåret og en overgang scorede kasser som brasilianske Romario. Sammenligningen falder måske ikke helt ud til Romarios fordel..).

Men hvor bliver de nye dæknavne, bag hvilke storheden gemmer sig, af?
“Messias” er flot, men for nemt. “Ronnie” er ikke så meget et øgenavn, som det er en forkortelse af Ronaldo. Kaká? – Hvad med humlebien?Hmm..Han er i gult og sender stikninger..Eller hvad med, at vi kalder Jon Dahl for Buster? Dels fordi han ligner ham lidt, dels fordi det er så som så med trylleriet for tiden…

Hvis I ligger inde med nogle, så kom gerne med dem. Hvis de er gode, lover jeg at bruge dem fremover!

/Cathrine

Related posts:

Bare bryster, jorden ryster?
En hjerteskærende tur på bagsædet
Linda - Lidt bedre end andre gode koste!
Share

2 kommentarer »

  • Birgitte sagde:

    Jeg kan ikke komme i tanke om bedre nicknames, men må lige sige, at jeg stadig griner af Jon som Buster – når den først har sat sig, så kan jeg slet ikke komme sig over, hvor godt det passer..!
    Måske kunne man fristes til at kalde Torres for “tyren uden horn” efter sin (manglende) præstation i går..?

  • Cathrine (author) sagde:

    Synes også Buster sidder i skabet! Jeg er sidenhen også blevet foreslået ‘Jon Vræl’ (efter han trak tudeprinsekortet og mente, at TV2 kørte en hetz på ham. Meget kan man sige om TV2, men det der var han altså selv ude om!) og så ‘Jon Fumleben’:-)

    Og jep – ‘Torres uden horn’. Den er great! For han er da virkelig også uden horn for tiden hva’…?

Skriv en kommentar!

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Du kan også abonnere på kommentarerne via RSS.